Loading...
  • Cezar Boliac 12, Brașov
  • Luni - Vineri 8.00 - 20.00

Chirurgie laser

Scăpați de ochelari sau lentile de contact cu ajutorul laserului!

Definiție

Chirurgia refractivă corectează viciile de refracție (miopia, hipermetropia, astigmatismul) cu ajutorul laserului, modificând structura însăși a ochiului. De mai bine de 25 ani, ochelarii și lentilele de contact nu mai sunt singura alternativă pentru a corecta vederea.

Indicații

În general, toți pacienții care poartă ochelari pot apela la acest tratament. Există însă și excepții, de exemplu în cazul viciilor de refracție mari, al anumitor boli oculare sau generale preexistente. O consultație oftalmologică specializată va determina acest lucru. Din punct de vedere al vârstei, defectul de vedere trebuie să fie stabil în ultimii doi ani, ceea ce se întâmplă cel mai des după 20 de ani. Nu există limită de vârstă superioară.

Tehnică

Centrul nostru folosește o tehnică de ultimă generație, utilizată în cele mai moderne clinici din toată lumea. Intervenția este total nedureroasă, durează 10-15 minute și nu necesită internare. Se desfășoară în sala de operații, într-un mediu steril, cu anestezia locală prin picături. Pacientul este prin urmare conștient pe tot parcursul operației și poate chiar comunica cu chirurgul.

Medicul oftalmolog alege tehnica chirurgicală adecvată fiecărui caz în parte : LASIK (Laser in Situ Keratomileusis), PRK (Keratectomie Fotorefractivă), etc. În cazul tehnicii PRK, se procedează prin dezepitelizarea corneei (îndepărtarea primului strat al corneei), iar în cazul LASIK-ului se realizează un flap cornean de o anumită grosime, ce rămâne atașat de restul corneei printr-o „balama” și se pune la loc la sfârșitul operației.

Următorul pas este tratamentul laser propriu-zis. Aparatul laser Excimer Allegretto Wave Eye Q, programat anterior pentru fiecare pacient în parte, remodelează stroma corneană astfel încât post-operator imaginea să se focalizeze pe retină și pacientul sa nu mai aibă nevoie de corecție optică. La finalul operației se administrează picături și se aplică o lentilă de contact terapeutică ce se va menține pe ochi timp de 1-7 zile.

Aparatură și accesorii folosite

Blocul operator al clinicii OPTICRISTAL este echipat după standardele europene, cu aparate de cel mai înalt nivel tehnologic, unice în Județul Brașov și printre singurele disponibile în regiunea transilvăneană. Chirurgia refractivă este realizată cu ajutorul laserului Excimer. Toate materialele folosite în timpul operației sunt furnizate de firma Alcon, lider mondial în produsele oftalmologice, și sunt de unică folosință.

După operație

Senzația de disconfort ocular postoperator poate dura câteva ore sau câteva zile. Este indicat portul unor proteze în timpul nopții, pentru a evita frecarea ochilor cu mâinile. Trebuie de asemenea evitat orice contact cu apa timp de câteva zile după intervenție, și contactul prelungit cu apa timp de 4 săptămâni. Rezultatul vizual definitiv este considerat atins după 3-6 luni. În cazul existenței altor afecțiuni oculare, această operație nu va reda vederea pierdută din aceste alte cauze. Postoperator, veți vedea la fel ca înainte de operație, dar fără ochelari!

Complicații

Ca de altfel orice fel de intervenție chirurgicală, operațiile laser nu sunt lipsite de posibile complicații, deși acestea sunt extrem de rare. Acestea vă vor fi explicate pe larg în timpul consultației oftalmologice. Există de asemenea riscul unei fragilizări excesive ale corneei, care ar constrânge pacientul să poarte din nou ochelari sau lentile de contact. Acest risc este totuși aproape inexistent datorită preciziei măsurătorilor efectuate în timpul consultului preoperator.