×

Lentilele speciale pentru condus

 

 

 

Producătorii vin în ajutorul conducătoriilor auto, cu o nouă lentilă fotocromatică, specială pentru condus.

 

 

 

 

 

 

De ce? Pentru că:

 • soarele este cel ce deranjeză conducătorii auto, dis de dimineață sau seara în amurg.

 • Lentilele polarizate îi ajută pe șoferii în mod special ziua, dar spre seara, ele nu asigură aceeași siguranță, întrucât oferă o imagine întunecată.

 • Lentilele fotocromatice, nu se vor colora în mașină, deoarece parbrizul blochează radiațiile UV care declanșează factorul de colorare a acestora. Astfel, ele vor fi tot timpul incolore.

 • Un conducător auto care are un ochelar cu lentile fotocromatice, trebuie să aibă și un ochelar de soare polarizant, care să-l ajute pe timp de zi, când apar strălucirile supărătoare.

 

 

Lentilele speciale pentru condus (Drivewear lens), sunt capabile să se declanșeze la diferite intensități luminoase, atât în afara cât și înăuntrul mașinii. Lentilele speciale de condus îmbină atât proprietățile unei perechi de ochelari de soare polarizat cât și proprietățile unei perechi de ochelari cu lentile fotocromatice.

Filtre lentile ochelari de condus  

 

Condiții cu vizibilitate minimă (ceață, furtuni, vreme înnorată)

Pentru condițiile cu vizibilitate redusă , aceste lentile oferă o transmisie ridicată a luminii (aproximativ 37% și chiar mai mult, după purtare), pentru a oferi ochiului întreaga informație vizuală.

Lentile ochelari de condus - Diferenta vizibilitate 

 

Culoarea lentilei aduce cât mai multă informație vizuală la analizatorul vizual, iar polarizarea acesteia ajută la reducerea strălucirilor supărătoate care apar numai în condițiile cu vizibilitate scăzută.

  

În zilele însorite și în lumină puternică și strălucitoare cu utilizare în interiorul mașinii

În ceea ce privește lumina puternică și strălucitoare, de-a lungul unei zi însorite, în interiorul mașinii, lentilele speciale de condus vor oferi o transmitere spectrală a luminii mai scăzută (aproximativ 25%) controlând intensitatea luminoasă pentru a avea o acuitate vizuală optimă

 Lentile ochelari de condus - vizibilitate pe timp de zi

Culoarea specifică acestui tip de lumină este cea a cuprului, culoare ce ajută la eliminiarea excesului de lumină și la oferirea unui simț bun de recunoaștere a condițiilor din trafic. Efectul polarizant va reduce strălucirile pentru a oferi condiții optime de condus.

 

În zilele însorite și în lumină puternică și strălucitoare – utilizare în exterior

Lentile ochelari de condus - Polarizare lumina, eiliminare reflexii 

Lentila a fost creată pentru a filtra radiațiile supărătoare în exces. Culoarea maro închisă a acestor lentile ajută la filtrarea maximă a radiațiile aflate în exces astfel încât ochiul să nu fie supraexcitat de radiația luminoasă. Polarizarea acestei lentile va oferi confortul vizual maxim în condiții extrem de luminoase, la mare sau într-o zi extraordinar de însorită.

Din punct de vedere tehnic, aceaste lentile permit aplicarea pe suprafața lentilelor a diferitelor tratamente.

Lentilele speciale pentru condus pot fi utilizate de orice conducător auto sau orice persoană care prezintă sensibilitate la lumină.

 

Însă sunt recomandate în mod special:

 • navetiștilor, mai aleși dacă sunt pe drum dimineața devreme sau seara la amurg, când soarele este intens;

 • șoferilor profesioniști, întrucât sunt mereu la drum și au nevoie de un confort vizual;

 • părinților, deoarece îi ajută să fie foarte atenți la trafic evitând astfel posibile accidente, atunci când sunt cu copii în mașină;

 • oamenilor în vârstă, care sunt predispuși mai mult la sensibilitate la lumină și care necesită atenție în plus față de cei tineri, la condus;

 • orice conducător auto, lentilele fiind un ajutor real la volan.

 Lentile ochelari de condus - comparatie

Producătorii lentilelor pentru ochelari vin în ajutorul conducătorilor auto și cu alt tip de lentilă pentru un șofat fără stres, diferită de cea despre care ați citit anterior și anume o lentilă incoloră specializată Easy Drive – Ital Lenti

 

Această lentilă:

 • este incoloră, deci nu se închide în spate parbrizului;

 • reduce cu până la 70% efectul de orbire provocat de farurile cu emisie de lumină albastră (Xenon, Led, Laser etc), datorită tratamentelor antireflex aplicate atât pe partea din față a lentilei, cât și pe partea din spate;

 • îmbunătățește acuitatea vizuală în condiții de iluminare scăzută (răsărit, apus, noapte, zile ploioase, ceață), oferind câmp vizual dedicat și confort la solicitările vizuale întâlnite în timpul șofatului;

 • sunt recomandate conducătorilor auto atât pentru portul permanet cât și pentru cel ocazional.

 

 Despre alte lentile speciale pentru condus: Rodenstock Road

 Caracteristici:

 • utilizarea deplină a întregului potențial vizual

 • lentilă inovativă, pentru o schimbare mai ușoară a privirii, privire spațială optimă și ochi mai relaxați prin reducerea reflexiilor (mulțumită unui filtru integrat de culoare 12%, tratamentul Solitaire Protect Road 2 reduce considerabil efectele de orbire a farurilor, minimizează reflexiile iritante și deranjante cauzate de iluminatul stradal, de condițiile slabe de iluminare, precum și de farurile vehiculelor din spate)

 • vedere excelentă noaptea (mulțumită tehnologiei patentate Rodenstock DNEye)

 • aproximarea corectă a distanțelor și recunoaterea optimă a culorilor – mulțumită optimizării individuale

 • calitate garantată datorită certificatului de marcă Rodenstock, 24 de luni garanție pentru funcționalitatea și materialul lentilelor.

 • combinația ideală: rame ușoare fără contur de titan T-Lite și lentile Road.

 • potrivite și în timpul zilei

Director WEB