×
ro en de

Lentilele speciale pentru condus
15 June 2017

Lentilele speciale pentru condus

 

 

 

Producătorii vin în ajutorul conducătoriilor auto, cu o nouă lentilă fotocromatică, specială pentru condus.

 

 

 

 

 

 

De ce? Pentru că:

 • soarele este cel ce deranjeză conducătorii auto, dis de dimineaţă sau seara în amurg.

 • Lentilele polarizate îi ajută pe şoferii în mod special ziua, dar spre seara, ele nu asigură aceeaşi siguranţă, întrucât oferă o imagine întunecată.

 • Lentilele fotocromatice, nu se vor colora în maşină, deoarece parbrizul blochează radiaţiile UV care declanşează factorul de colorare a acestora. Astfel, ele vor fi tot timpul incolore.

 • Un conducător auto care are un ochelar cu lentile fotocromatice, trebuie să aibă şi un ochelar de soare polarizant, care să-l ajute pe timp de zi, când apar strălucirile supărătoare.

 

 

Lentilele speciale pentru condus (Drivewear lens), sunt capabile să se declanşeze la diferite intensităţi luminoase, atât în afara cât şi înăuntrul maşinii. Lentilele speciale de condus îmbină atât proprietăţile unei perechi de ochelari de soare polarizat cât şi proprietăţile unei perechi de ochelari cu lentile fotocromatice.

Filtre lentile ochelari de condus  

 

Condiţii cu vizibilitate minimă (ceaţă, furtuni, vreme înnorată)

Pentru condiţiile cu vizibilitate redusă , aceste lentile oferă o transmisie ridicată a luminii (aproximativ 37% şi chiar mai mult, după purtare), pentru a oferi ochiului întreaga informaţie vizuală.

Lentile ochelari de condus - Diferenta vizibilitate 

 

Culoarea lentilei aduce cât mai multă informaţie vizuală la analizatorul vizual, iar polarizarea acesteia ajută la reducerea strălucirilor supărătoate care apar numai în condiţiile cu vizibilitate scăzută.

  

În zilele însorite şi în lumină puternică şi strălucitoare cu utilizare în interiorul maşinii

În ceea ce priveşte lumina puternică şi strălucitoare, de-a lungul unei zi însorite, în interiorul maşinii, lentilele speciale de condus vor oferi o transmitere spectrală a luminii mai scăzută (aproximativ 25%) controlând intensitatea luminoasă pentru a avea o acuitate vizuală optimă

 Lentile ochelari de condus - vizibilitate pe timp de zi

Culoarea specifică acestui tip de lumină este cea a cuprului, culoare ce ajută la eliminiarea excesului de lumină şi la oferirea unui simţ bun de recunoaştere a condiţiilor din trafic. Efectul polarizant va reduce strălucirile pentru a oferi condiţii optime de condus.

 

În zilele însorite şi în lumină puternică şi strălucitoare – utilizare în exterior

Lentile ochelari de condus - Polarizare lumina, eiliminare reflexii 

Lentila a fost creată pentru a filtra radiaţiile supărătoare în exces. Culoarea maro închisă a acestor lentile ajută la filtrarea maximă a radiaţiile aflate în exces astfel încât ochiul să nu fie supraexcitat de radiaţia luminoasă. Polarizarea acestei lentile va oferi confortul vizual maxim în condiţii extrem de luminoase, la mare sau într-o zi extraordinar de însorită.

Din punct de vedere tehnic, aceaste lentile permit aplicarea pe suprafaţa lentilelor a diferitelor tratamente.

Lentilele speciale pentru condus pot fi utilizate de orice conducător auto sau orice persoană care prezintă sensibilitate la lumină.

 

Însă sunt recomandate în mod special:

 • navetiştilor, mai aleşi dacă sunt pe drum dimineaţa devreme sau seara la amurg, când soarele este intens;

 • şoferilor profesionişti, întrucât sunt mereu la drum şi au nevoie de un confort vizual;

 • părinţilor, deoarece îi ajută să fie foarte atenţi la trafic evitând astfel posibile accidente, atunci când sunt cu copii în maşină;

 • oamenilor în vârstă, care sunt predispuşi mai mult la sensibilitate la lumină şi care necesită atenţie în plus faţă de cei tineri, la condus;

 • orice conducător auto, lentilele fiind un ajutor real la volan.

 Lentile ochelari de condus - comparatie

Producătorii lentilelor pentru ochelari vin în ajutorul conducătorilor auto și cu alt tip de lentilă pentru un șofat fără stres, diferită de cea despre care ați citit anterior și anume o lentilă incoloră specializată Easy Drive – Ital Lenti

 

Această lentilă:

 • este incoloră, deci nu se închide în spate parbrizului;

 • reduce cu până la 70% efectul de orbire provocat de farurile cu emisie de lumină albastră (Xenon, Led, Laser etc), datorită tratamentelor antireflex aplicate atât pe partea din față a lentilei, cât și pe partea din spate;

 • îmbunătățește acuitatea vizuală în condiții de iluminare scăzută (răsărit, apus, noapte, zile ploioase, ceață), oferind câmp vizual dedicat și confort la solicitările vizuale întâlnite în timpul șofatului;

 • sunt recomandate conducătorilor auto atât pentru portul permanet cât și pentru cel ocazional.

 

 Despre alte lentile speciale pentru condus: Rodenstock Road

 Caracteristici:

 • utilizarea deplină a întregului potenţial vizual

 • lentilă inovativă, pentru o schimbare mai uşoară a privirii, privire spaţială optimă şi ochi mai relaxaţi prin reducerea reflexiilor (mulţumită unui filtru integrat de culoare 12%, tratamentul Solitaire Protect Road 2 reduce considerabil efectele de orbire a farurilor, minimizează reflexiile iritante şi deranjante cauzate de iluminatul stradal, de condiţiile slabe de iluminare, precum şi de farurile vehiculelor din spate)

 • vedere excelentă noaptea (mulţumită tehnologiei patentate Rodenstock DNEye)

 • aproximarea corectă a distanţelor şi recunoaterea optimă a culorilor – mulţumită optimizării individuale

 • calitate garantată datorită certificatului de marcă Rodenstock, 24 de luni garanţie pentru funcţionalitatea şi materialul lentilelor.

 • combinaţia ideală: rame uşoare fără contur de titan T-Lite şi lentile Road.

 • potrivite şi în timpul zilei

Adauga comentariu

Director WEB