×
ro en de

Cum îți alegi ochelarii potriviți în funcție de forma feței
14 June 2017

Cum îți alegi ochelarii potriviți în funcție de forma feței

 

 

 

Ochelarii pot aduce o notă definitorie ţinutei tale, completându-ţi, în acelaşi timp, personalitatea. Varietatea ramelor de ochelari este acum foarte mare. Având în vedere că ocupă aproximativ o treime din suprafaţa feţei, alegerea necesită multă atenţie. Cele mai importante caracteristici ale ochelarilor de vedere ca accesoriu la modă sunt forma şi culoarea.

Forma ramelor trebuie aleasă în funcţie de cea a feţei, culoarea ramelor - în funcţie de cea a ochilor şi a părului. În această ecuaţie mai intervine o variabilă: tendinţele momentului.

 

 

 

 Pentru a începe aveţi nevoie de un metru de măsurat, o hârtie şi un creion.

  • Primul pas: măsuraţi faţa pe orizontală, în dreptul obrajilor, începând de la o ureche şi terminând la cealaltă, peste nas. Se măsoară distanţa între oasele zigomatice ca în poza 1. Notaţi numărul rezultat.

  • Pasul doi: măsuraţi dimensiunea maxilarului, trecând peste bărbie, cum se arată în poza 2, apoi notaţi numărul.

  • Pasul trei: măsuraţi partea cea mai lată a frunţii, chiar de deasupra sprâncenelor ca în poza 3.

  • Pasul patru: măsuraţi dimensiunea feţei pe verticală, între vârful bărbiei şi linia părului, pe frunte, ca în poza 4.

După ce aţi notat cele 4 numere “magice” verificaţi instrucţiunile următoare:

  • Faţa ovală: dimensiunea feţei pe verticală (pasul 4) este de aproximativ (1+1/2) mai mare ca dimensiunea pe orizontală (pasul 1).

  • Faţa rotundă: dimensiunea feţei pe verticală (pasul 4) este aproximativ egală cu dimensiunea pe orizontală (pasul 1).

  • Faţa pătrată: dimensiunea frunţii (pasul 3) este aproape egală cu cea a maxilarului (pasul 2).

  • Faţa triunghiulară: dimensiunile obrajilor (pasul 1) şi frunţii (pasul 3) vor fi semnificativ mai mari decât dimensiunea maxilarului, înregistrată la pasul

 

 

Cum alegeţi ramele în funcţie de forma feţei?

Tipuri de feţe 

 

 

 

Faţa ovală

                       

Acest contur facial este cel mai bine proporţionat dintre toate, având linia maxilarului mai îngustă decât fruntea, pomeţii frumos conturaţi iar trăsăturile suficient de blânde pentru a nu părea dure sau angulare.

 Cei care aparţin acestei categorii se pot considera norocoşi - lor li se potriveşte cam orice tip de ochelari, iar lăţimea ramelor acestora, să nu depăşească linia exterioară a tâmplelor şi pomeţilor.

 

            Ochelari potriviţi:

 

 

 

 

Faţa rotundă

 

 

O faţă rotunda este simetrică ca formă: fruntea şi obrajii au aproximativ aceeaşi lăţime, bărbia este moale şi neascuţită. Obrajii par plaţi, la fel şi fruntea - se poate spune că are o formă de cruce, dar nu are nici un fel de unghiuri drepte.

Ochelarii pe care îi veţi alege vor trebui să creeze impresia unei feţe mai alungite şi mai înguste. 

Ochelarii ideali sunt cei cu colţuri - formează un contrast cu faţa rotundă. Aceşti ochelari nu trebuie să fie de formă pătrată, ci înguşti şi dreptunghiulari, iar ramele ochelarilor să fie mai degrabă subţiri şi înguste (ramele groase au un efect greoi pe o faţă rotundă).

Nu purtaţi niciodată ochelari cu lentile rotunde sau cu lentile foarte mari şi încercaţi să evitaţi modelele cu ramele decorate sau colorate (în special în jumătatea de jos).  Nici lentilele cu forme ascuţite nu se potrivesc.

Fiţi atent(ă) la lentile, acestea nu au voie să fie la o distanţă prea mare de tâmplă, ci cât mai aproape de faţă. Dacă sunt lentilele îndepărtate de faţă, aceasta pare asimetrică.

 

            Ochelari potriviţi:

 

 

Faţa pătrată

                       

În cazul în care forma feţei este pătrată - fruntea, pomeţii şi linia maxilarului au aproximativ aceeaşi lăţime.

Cele mai potrivite rame sunt cele ovale. Încercaţi stilul aviator sau ramele cu braţe late, tip "motociclist".

Dacă aveţi faţa mică, puteţi purta acelaşi model la proporţii reduse, cu lentile de dimensiuni mai mici.  Ramele de aceeaşi lăţime cu tâmplele dvs sau chiar mai late, cum sunt modele sport lipite de tâmple, vă vor minimiza lăţimea maxilarului.  Veţi arăta foarte bine cu rame care sunt mai curând late decât înalte, care acoperă complet rădăcina nasului şi au lentilele de culoare foarte închisă.

Feţele colţuroase armonizează cu ochelarii care au o ramă subţire. Prin aceasta, faţa pare mai delicată.

Dacă doriţi nişte ochelari cu lentile mai mari, atunci aceştia trebuie să fie de culoare deschisă, altfel aceştia opturează luminanţa feţei. Ochelarii foarte închişi la culoare nu sunt făcuţi pentru feţe colţuroase. Deci: atenţie la rotunjiri, o faţă colţuroasă devine moale şi feminină prin rotunjimea lentilei

Evitaţi ramele cu colţuri drepte, în special modelele pătrate, şi cautaţi întotdeauna linii mai rotunjite, cu lentile ovale sau circulare. Nici ochelarii cu lentile rotunde nu se potrivesc. Ochelarii mici şi rotunzi lasă faţa puternică şi colţuroasă să pară neavantajată.

 

            Ochelari potriviţi:

 

 

 

Faţa alungită

 

O faţă lunguiaţă are o frunte îngustă, obraji laţi şi o bărbie îngustă - ca un oval. Bărbia este în general rotunjită, deci nu aşa ascuţită ca şi la faţa în formă de inimă.

Ochelarii care vă stau foarte bine, dacă aveţi acest tip de faţă, sunt cei care nu sunt foarte laţi, care au lentilele rotunjite sau pătrate, rame cu partea superioară groasă, rame colorate şi cu forme neobişnuite, precum şi cele cu braţele puternic ornamentate.

Ramele trebuie să fie foarte subţiri (este indicat, să fie de culoare neagră sau maro). Efectul: ochelarul acoperă partea de sus a feţei, iar aceasta pare scurtată şi mai plină. Există şi ochelari care au la margine nişte mânere foarte late - aproape la fel de late ca şi lentilele. Şi aceşti ochelari dau aspectul unei feţe mai late, deoarece sunt ca şi o linie orizontală pe faţă.

Ochelarii cu lentile mari şi puţin transparente pot acoperi părţile nedorite ale feţei lunguieţe, dar nu prea se potrivesc pe faţa lunguiaţă: nu prea au formă şi în general fac ca faţa să pară şi mai lunguiaţă.

Ochelarii mici şi rotunzi - nu se potrivesc cu faţa lunguiată: par pierduţi în faţa ochilor. Lentilele cu colţuri –dau efectul de faţă colţuroasă şi lasă ca oasele obrazului sa pară plate. Lentilele foarte înguste - nu se potrivesc, nici ele. Orice pereche de ochelari este mai lată decât înaltă şi face ca faţa lunguiaţă să pară optic mai lungă.

Uneori, persoanele cu faţa îngustă şi lungă pot avea un nas mai lung.  Pentru ca sa îl scurtaţi vizual, purtaţi o pereche de ochelari care stau mai jos pe rădăcina nasului (au puntea joasă).

           

Ochelari potriviţi:

 

 

Faţă triunghiulară

                                                       

 

Faţa triunghiulară se defineşte prin frunte, obrajii sunt laţi şi maxilarul inferior este îngustat iar bărbia ascuţită.

Pentru că o faţă triunghiulară pare întotdeauna moale şi feminină, o pereche de ochelari cu lentile pătrate creează contraste frumoase. Ochelarii cu lentile foarte mari nu se potrivesc bine cu acest fel de faţă, cu toate că aceştia creează un contrast plăcut între fruntea lată şi bărbia ascuţită.

 

            Ochelari potriviţi:

 

 

 

 

Faţă diamant

 

Aceasta este probabil forma cea mai rar întâlnită: pomeţii sunt laţi şi foarte bine definiţi, fruntea îngustă şi bărbia ascuţită.  Ramele de ochelari ovale vă vor îndulci trăsăturile, deşi şi cele pătrate cu colţuri rotunjite vi se potrivesc foarte bine.  Aveţi grijă ca modelul ales să nu vă depăşească lăţimea pomeţilor, ochelari de inspiraţie retro, de dimensiune medie. În schimb, atuurile dvs nu sunt evidenţiate de ramele mari, de ramele dreptunghiulare sau de culorile vii.

 

            Ochelari potriviţi:

 

 

 

 

Faţă inimă

 

 

O faţă în formă de inimă este catalogată de multe ori ca fiind o faţă triunghiulară. Această formă a feţei, în care fruntea şi ochii sunt mai spre lateral decât obrajii - faţa curge înspre bărbie unde se termină aproape ascuţit. Caracteristicile principale sunt obrajii care sunt subţiri şi moi, în schimb tâmplele şi fruntea sunt late şi puternice.

Ramele ideale sunt subţiri, rotunde, pătrate şi de formele verticale înalte. Un model cu lentilă ovala, îngustă şi închisă la culoare, fără aplicaţii decorative pe lateral - ascunde foarte bine formele inimii.          

Ochelarii mari nu sunt buni, aceştia lasă să pară partea superioară a feţei mai lată, şi bărbia mai subţire. Există lentile care sunt în partea de sus mai late decât în partea de jos; acestea fac ca faţa în formă de inimă să pară şi mai triunghiulară.

Ochelarii care au o prelungire a lentilei din material plastic, în lateral şi se îndreaptă spre colţul ochiului nu sunt indicaţi; aceştia scot foarte bine în evidenţă oasele tâmplei, lucru care nu este dorit.

Despre ochelarii rotunzi şi mici pentru feţe în formă de inimă se poate spune că este o problemă de gust, dar în general aceştia se pierd pe faţă.

 

            Ochelari potriviţi:

  

Adauga comentariu

Director WEB